Photoshoot med Therese

juli 25, 2021

I nspirationen till att göra denna photoshoot kommer från en duktig fotograf som heter Irene Rudnyk. Hon har stilmässigt mycket böljande skira klänningar i härligt motljus och fint stylade modeller. 

Själv känner jag ingen professionell modell, men har turen att ha en väldigt fotogenisk och tålmodig vän -Therese! Äger heller inga vita skira klänningar men det löste sig efter några loppisrundor och fyndade även ett superfint halsband i metall! På Dollarstore hittade jag även jättefina blomkransar till håret som kunde fungera med den stilen jag ville åstadkomma.  

Sen var det där med smink….jag ville ha lite extra touch på det hela och skickade en förfrågan till min granne Hanna som är en fena på styling högt och lågt! (Gör fransar och naglar med). 

Therese fick en docklook med rosa toner och några extra ögonfransar. Håret lockades lite lätt för att få till volym och lite extra fall på håret.

Vid sådana här fotograferingar är Dann mer intresserad av att filma “behind the scenes”, även om han också är framme och knäpper några bilder. Vi hjälper varandra att assistera för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Det kan vara alltifrån tweaka några inställningar på kameran, att hålla upp reflektorskärmar eller hitta fler platser som ljuset faller snyggt på. 

Själva platsen för fotograferingen ligger bara en liten avstickare från vandringsleden i Örsjö ner mot båtplatserna. Superfint ljus genom träden och härlig skogsterräng skapade en helt magisk plats! Som dessvärre inte finns kvar då den delen av skogen avverkades bara en vecka efter vi var där och fotograferade. Så tacksamma för att vi tog oss i kragen och gick dit!

 Vi testade lika olika ställen på platsen; vid vattnet, sittandes på en uppochnedvänd båt, skogsstig och en slänt. Många fina bilder blev det, men en av mina favoriter är nog Therese på den lilla skogsstigen! –>Här kan du se bilderna

Dann och jag gjorde varsin redigering av bilderna. Jag brukar oftast skapa lite mörkare varianter men nu så jag testade att försöka göra en mer jordnära skala och inte svärta till det. Tvärtemot mig så redigerade Dann fotona i en mörkare ton och och jag måste säga att de gjorde sig verkligen med bakgrunden. 

Sen ser man alltid i efterhand om man kunde ha finputsat lite till här och där. Men vi försöker se det som en lärokurva och uppmärksamma det nästa gång vi redigerar bilder. Hursomhelst blir vi hela tiden bättre och det är så bra att gå igenom bilder som vi har tagit och diskutera/analysera vad som är bra och dåligt för att komma vidare. Nej vi är inte alltid överens och det kan bli sjukt frustrerande, men vi har ändå acceptans för att vi ser saker på olika vis och det är trots allt vår styrka!   

More Lifehack Videos